Share
break-up
Χωρισμός

Το να χωρίζεις από μία σχέση είναι μία άβολη κατάσταση, η οποία σε στενoχωρεί σε κάθε περίπτωση. Είτε είναι δική σου απόφαση είτε του άλλου. Αν, όμως, είσαι εσύ αυτή που θα δώσει το τέλος στη σχέση σας, μπορείς τουλάχιστον να το κάνεις με τρόπο τέτοιο ώστε να μην τον πληγώσεις. Το ζητούμενο δεν είναι να του ραγίσεις την καρδιά, αλλά να τελειώσεις το ερωτικό κομμάτι της σχέσης σας και ίσως να μπορείτε να μείνετε και φίλοι. Εξάλλου δεν υπάρχει λόγος να δαιμονοποιούμε το χωρισμό. Μπορεί η απόφασή σου να μείνεις μόνη να είναι η καλύτερη επιλογή τόσο για σένα όσο και για το -soon to be- πρώην αγόρι σου.

Βέβαια, το τέλος είναι αντίστοιχο της σχέσης. Δεν είναι το ίδιο να χωρίζεις με κάποιον που γνωρίζεις λίγες βδομάδες και με κάποιον με τον οποίο έχεις περάσει δύο χρόνια μαζί. Ο χωρισμός μέσω Μessenger, Skype, Whatsapp και Viber απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση! Εκτός αν έχετε σχέση από απόσταση…

Case #1

Αν με το αγόρι που κάτι παίζει απλά βγαίνετε, χωρίς να έχετε μιλήσει για το αν είναι επίσημη η σχέση σας, αλλά εσύ θες να τελειώσει, μπορεί να μη μιλάμε για έναν «κανονικό» χωρισμό, αλλά και πάλι θέλει λεπτούς χειρισμούς. Μπορείς να πάρεις σταδιακά το χώρο σου, λέγοντάς του ευγενικά «όχι» σε 2-3 προτάσεις που θα σου κάνει και ελπίζοντας να πάρει το μήνυμα. Αν όχι, μπορείς σιγά σιγά να του λες ότι σε ενδιαφέρει κάτι άλλο ή ότι έχεις κανονίσει με τις φίλες σου. Αλλά σίγουρα μη χαθείς από τη μια μέρα στην άλλη.

Case #2

Αν η σχέση σας μετρά από μερικές βδομάδες μέχρι μερικούς μήνες, τότε μάλλον έχετε προλάβει να δημιουργήσετε αναμνήσεις μαζί, κοινές φωτογραφίες στο Instagram και συγκεκριμένες ώρες που μιλάτε. Έλα, όμως, που εσύ κάπου στην πορεία κατάλαβες ότι δε θες αυτή τη σχέση. Πολλές κοπέλες αρχίζουν να φέρονται άσχημα για να προκαλέσουν μέχρι να αναγκαστεί ο άλλος να τις χωρίσει, αλλά αυτό ξέχνα το. Οφείλεις να είσαι ειλικρινής τόσο με τον εαυτό σου όσο και με εκείνον. Γι’ αυτό, λοιπόν, όταν έχεις σκεφτεί τους λόγους για τους οποίους δε θες να είστε πια ζευγάρι, κανόνισε να πάτε σε ένα ήρεμο καφέ και να του το πεις.

Case #3

Η τρίτη περίπτωση είναι και η πιο δύσκολη – αν, δηλαδή, είστε μαζί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χρόνια ίσως. Φυσικά, για να έχεις σχέση με κάποιο αγόρι για χρόνια, τότε σημαίνει πως έχει υπάρξει και έρωτας και αγάπη και το τέλος μίας τέτοιας σχέσης είναι δύσκολο και επίπονο. Αλλά, αν νιώθεις πως δεν μπορείς να μείνεις άλλο μόνο επειδή τον αγαπάς, οφείλεις να είσαι ξεκάθαρη και να τον σεβαστείς όσο περισσότερο μπορείς. Όταν λέμε ξεκάθαρη, εννοούμε όχι μισόλογα. Αν μπεις σε μία διαδικασία συζητήσεων, διαλειμμάτων και νέων προσπαθειών, το πιο πιθανό είναι να έρθουν σύντομα και οι τσακωμοί και η δυσαρέσκεια και αυτό δεν αξίζει στη σχέση σας. Δε θέλεις έναν «πρόχειρο» χωρισμό, θες μία τελεία, και αυτό πρέπει να τον κάνεις να το καταλάβει.

Επειδή είστε καιρό μαζί, πρέπει να προσέξεις και κάποια άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, αν αντέχεις, να μη χωρίσεις πριν από τα γενέθλιά του ή, αν έχετε κανονίσει να πάτε μαζί μονοήμερη εκδρομή, καλύτερα να του το πεις αφού γυρίσετε. Επίσης, μην προσκαλέσεις και το νέο αγόρι που φλερτάρεις όταν βγείτε όλοι μαζί με την κοινή σας παρέα από το πρώτο Σάββατο. Γενικά είναι ένα ευαίσθητο θέμα και δε θες να γίνει η κατάσταση ακόμα περισσότερο άβολη.

Σε κάθε περίπτωση να είσαι προετοιμασμένη για την αντίδρασή του. Αν πληγωθεί, ή θα σε προκαλέσει, οπότε προσπάθησε να μην τσακωθείς, ή θα στενοχωρηθεί, οπότε προσπάθησε να μην έχεις τύψεις. Να θυμάσαι ότι αυτή είναι η απόφασή σου και ίσως καλό θα ήταν να έχεις σκεφτεί ήδη τις απαντήσεις στις πιθανές ερωτήσεις του και να είσαι γλυκιά και ευγενική.

Share

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *