Share
mistakes-on-relationships

6.  Sweet like lemon

Στην αρχή είσαι γλυκιά, συμβιβάζεσαι και κάνεις υποχωρήσεις. Και, ξαφνικά, όταν νιώσεις ασφάλεια και οικειότητα μαζί του, γίνεσαι η Λερναία Ύδρα, έτοιμη να εναντιωθείς σε οτιδήποτε εκείνος λέει ή κάνει. Ξαφνικά, συμπεριφορές του που παλαιότερα δε σε ενοχλούσαν τώρα μοιάζουν με θανάσιμα αμαρτήματα και αστεία που έκανε και με τα οποία γελούσες τώρα σου προκαλούν εκνευρισμό. Μήπως τελικά απλά κρυβόσουν για να σε συμπαθήσει; Η οικειότητα κρύβει κινδύνους, είναι η αλήθεια, καθώς από ένα σημείο και μετά είσαι πιο άνετη στο να αποκαλύψεις τον εαυτό σου σε κάποιον. Άλλο πράγμα, όμως, το να νιώσεις οικεία και άλλο το να γίνεις άπληστη και να θεωρήσεις πως θα σε θεωρεί τέλεια ακόμα και μετά από δυο μέρες συνεχόμενης γκρίνιας. Κράτα κάποια χαρτιά σου κλειστά και, την επόμενη φορά που θα πει κάτι αστείο, γέλα. Ακόμα και αν δεν είναι αστείο!

7.  Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Τσατίστηκες γιατί δε σου απάντησε αμέσως στο μήνυμα που του έστειλες, και αφού ξεκινάς την επίθεση γι’ αυτό, ξαφνικά θυμάσαι που πριν ένα μήνα τον έπαιρναν με απόκρυψη και δεν το σήκωσε. Και ποιος ήταν, παρακαλώ, και δεν το σήκωσε; Και εκεί πηγαίνετε κατευθείαν και με εκατό χιλιόμετρα την ώρα για τσακωμό. Και άντε τώρα εσύ να πατήσεις φρένο. Αν θέλεις τη συμβουλή μας, όμως, πρέπει! Αν κάτι σε απασχολεί και σε ενοχλεί, πες το την ώρα που γίνεται, όχι ένα μήνα μετά, επειδή έτυχε να διαφωνήσετε για κάτι άλλο – που είναι, παρεμπιπτόντως, και εντελώς άσχετο. Προσπάθησε να λύνεις τα προβλήματά σας αμέσως και, αν εκείνος ζητήσει συγγνώμη και εσύ τη δεχτείς, προσπάθησε να μην το επαναφέρεις κάθε φορά που τσακώνεστε σαν δικαιολογία πως εκείνος έχει κάνει λάθος για ακόμα μια φορά, όπως ένα μήνα πριν. Η συγχώρεση, άλλωστε, αυτή τη σημασία έχει. Πως συγχωρείς κάποιον και απλά προχωράς…

8.  Σαν ταινία φαντασίας!

Η ζωή, δυστυχώς, δεν είναι όπως στις ταινίες! Μην μπερδεύεις, λοιπόν, την πραγματικότητα με τη φαντασία. Μπορεί οι πρωταγωνιστές στο ρομάντζο που βλέπεις να ζουν μαζί ερωτευμένοι για πάντα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εσείς, επειδή έχετε τα προβλήματά σας, είστε δυστυχισμένοι. Προς Θεού, λοιπόν, μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, γιατί καταντάς κουραστική και το αγόρι σου δε θα αντέξει για πολύ να τον συγκρίνεις συνέχεια με τον Νόα από το «Ημερολόγιο»!

9.  Breathe in, breathe out

Δώσε χώρο στη σχέση σου να αναπνεύσει! Δε χρειάζεται να είστε όλη την ώρα μαζί! Θα βαρεθείτε και θα τελειώσει άδοξα το όμορφο ειδύλλιό σας! Βέβαια, με το να μη βλέπεστε όλη την ημέρα δεν εννοώ ότι μπορείς να τον παίρνεις τηλέφωνο κάθε μισή ώρα! Μάθε να του γίνεσαι απαραίτητη και όχι δεδομένη!

10.  Μεγάλα λόγια μη μου λες

Μη λες μεγάλες κουβέντες και μη δίνεις υποσχέσεις που ξέρεις ότι δε θα κρατήσεις, γιατί κι αυτός το ξέρει! Να λες λίγα και καλά ή, ακόμα καλύτερα, να τα κάνεις πράξεις και να του δείχνεις με τη συμπεριφορά σου πόσο πολύ τον θέλεις και πόσο τον αγαπάς. Ίσως ήδη το γνωρίζεις, αλλά σ’ το υπενθυμίζουμε just in case. Στα αγόρια αρέσουν οι όμορφες πράξεις. Τα όμορφα λόγια είναι που τους προκαλούν αμηχανία…


Βάλ’ τα όλα αυτά στο μυαλουδάκι σου, που είναι φρέσκο και ρουφάει σαν σφουγγάρι, και μην κάνεις επιπολαιότητες! Αν τα δεις τα πράγματα πιο ρεαλιστικά, θα σώσεις και τη σχέση σου αλλά και τον εαυτό σου! Θα είσαι πιο ήρεμη, άρα και πιο ευτυχισμένη!

Επειδή, όμως, δεν κάνουμε μόνο εμείς λάθη, δες παρακάτω τι κάνει εκείνος χωρίς να το καταλαβαίνει και σε οδηγεί στα όριά σου.
Το ελαφρυντικό του; Ότι τον αγαπάς και πως τα λάθη είναι, τελικά, ανθρώπινα!

  • Δεν ανταποκρίνεται στα συναισθήματά σου.
  • Συχνά λειτουργεί αρκετά εγωιστικά.
  • Νομίζει πως είσαι δεδομένη.
  • Προδίδει την εμπιστοσύνη σου λέγοντάς σου πως δε νιώθει καλά για να βγείτε, ενώ είναι σπίτι και παίζει Pro.
  • Θεωρεί πάντα κάτι ή κάποιον σημαντικότερο από εσένα.
  • Δε σε καταλαβαίνει τις περισσότερες φορές που εσύ το επιθυμείς.
  • Δεν έχει ιδέα τι θέλει πραγματικά από την κοπέλα του ή τι ζητάει ουσιαστικά από μια σχέση.
Share

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *