Share
Tsoureki

Συνταγή για πεντανόστιμο και αφράτο τσουρέκι

Τι λες, γιατί να μην εντυπωσιάσεις τους συγγενείς σου φτιάχνοντας εσύ το τσουρέκι φέτος;

Απλά ακολούθησε την παρακάτω συνταγή!

Υλικά:

 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

2,5 κουτιά από το ζαχαρούχο ζάχαρη

6 αυγά

2 βανίλιες

2 κουτιά από το ζαχαρούχο σπορέλαιο

3 κ.γ. μαχλέπι

1,5-2 κ.γ. κάρδαμο

1 κ.γ. μαστίχα Χίου

1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)

200 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκια ξερή

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2,5-3 κιλά αλεύρι σκληρό ή αλλιώς ειδικό για τσουρέκια

προαιρετικά σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ για επικάλυψη

Εκτέλεση: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τις βανίλιες και το λάδι. Σε μια λεκάνη, λιώνουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη. Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι για μια πολύ μαλακή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει πολύ και δε θέλουμε να την κάνουμε σφιχτή ρίχνοντας παραπάνω αλεύρι, λαδώνουμε τα χέρια μας όταν τη ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη μου να φουσκώσει για 2 ώρες κι έπειτα πλάθουμε σε πλεξούδες ή ατομικά τσουρεκάκια. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και, τέλος, αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν από μέσα. Έτοιμα!

Share

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *