Share
u-carrot

Συνταγή για Carrot cake

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

600 γρ.  καρότα

225 γρ.  σπορέλαιο

375 γρ.  ζάχαρη καστανή

5  αυγά

375 γρ.  αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. (κοφτή) μαγειρική σόδα

3/4 κ.γ.  μοσχοκάρυδο

3/4 κ.γ.  γαρίφαλο

1 κ.σ. κανέλα

Για το frosting

125 γρ.  βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ.  ζάχαρη άχνη

2 κ.γ.  εκχύλισμα βανίλιας

500 γρ.  τυρί κρέμα, κρύο, από το ψυγείο

 

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα μέσα σε ένα μπολ. Τρίβουμε μέσα τα καρότα περνώντας τα από τον χοντρό τρίφτη.Τα τυλίγουμε στην πετσέτα και τα στύβουμε πολύ καλά, ώστε να φύγει όλη η υγρασία τους. Βάζουμε το τριμμένο καρότο σε ένα μπολ, προσθέτουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά -το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα- και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα καρότα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 3 φόρμες με διάμετρο 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν για 1 ώρα πάνω σε μια σχάρα.

Για το frosting:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σύνθεση

Απλώνουμε λίγο από το frosting στην πιατέλα σερβιρίσματος, ώστε να κολλήσει πάνω το παντεσπάνι. Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε την πάνω πλευρά από τα παντεσπάνια, ώστε να δημιουργήσουμε μια επίπεδη επιφάνεια. Δεν την πετάμε! Την κρατάμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε. Στήνουμε τα παντεσπάνια με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε με ένα κουτάλι το 1/3 από το frosting. Στο κέντρο βάζουμε λίγα κομμάτια από το παντεσπάνι που κόψαμε, ώστε να πατήσει από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι χωρίς να απλώσει η κρέμα. Προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε 1/3 από το frosting και βάζουμε λίγα κομμάτια από το κομμένο παντεσπάνι. Στο τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε το υπόλοιπο 1/3 από το frosting.

Καλή όρεξη!

Share

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *