Share
Suntagh-kedriki

Η γιορτινή συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις!

Το πανετόνε είναι ένα αγαπημένο γιορτινό γλυκό από την Ιταλία, που μοιάζει με τσουρέκι και είναι μοναδικό.

Υλικά:

βούτυρο

6 αβγά

γάλα

700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

2 κύβοι νωπή μαγιά

 ζάχαρη

2 βανίλιες

κομματάκια σοκολάτας ή σταφίδες

Εκτέλεση:

Αρχικά, βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Ζυμώνουμε για 7-8’, μέχρι το μείγμα να γίνει ελαστικό και πολύ μαλακό. Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χλιαρό φούρνο για περίπου 1 ώρα ώσπου να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.

Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο να ξεφουσκώσει και με γρήγορες κινήσεις την αναδιπλώνουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μικρές βουτυρωμένες φόρμες κέικ ή σε μια μεγάλη φόρμα για πανετόνε. Η ζύμη πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του σκεύους.

Τέλος, το ψήνουμε για περίπου 45′ στους 160 βαθμούς. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αλείφουμε με φρέσκο βούτυρο για να κρατηθεί μαλακό.

Καλή απόλαυση!

 

Share

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *